San Diego

Vi lämnade ett stekhett Yuma i Arizona och begav oss de 30 milen som var kvar till San Diego. Gränsen till Mexico gick längs med hela våran resrutt och på vissa ställen låg gränsen så nära att man såg muren från vägen. Gränspatruller fanns lite överallt som gick igenom bilarna , vi såg nog ganska oskyldiga ut för vi fick alltid snabbt åka igenom. Vägen passerade genom sanddynor så vi stannade och vandrade lite . Hett var det och killarna gav sig långt bort för att se hur långt det sträckte sig men det fanns inget slut så det var bara att vända. Robert gick inte så långt för han ville ha uppsikt över bilen man vet ju aldrig, vi ville ju gärna inte bli stående där mit ute i ingenstans.

Vi åkte vidare till San Diego över väldiga berg och tog en liten avstickare till San Marcos där Maria bor. Vi överaskade dom när dom precis skulle iväg på kalas men vi hann pratas vid lite ändå. 
Efteråt åkte vi och checkade in på vårat motel i Encinitas som ligger vid havet och där vi ska stanna i 5 nätter.

Skillnaden i temperaturen är väldig stor mot vad vi haft nu i 2 veckor. Dom har haft en ganska kall period ett tag här så runt 20 grader får vi räkna med och med kvällar på kanske 16 grader. Lite kallare än våra 30-40 grader som vi haft hela tiden. Visst var det ganska skönt och känna frisk luft men värme är nog bättre.  

När vi checkat in så promenerade vi ner till stranden och det verkligen kryllade av ungdomar som firade att deras sommarlov hade börjat. Det grillades och spelades alla möjliga spel. Här tar man inte bara med sig lite fika som hemma utan man dukar upp med stora bord med duk och allt och slår gärna upp stora tält för att göra det ännu bättre. Riktigt mysigt faktiskt.

Dagen efter åkte vi söderut till La Jolla beach och kolla upp vart stället ligger där vi ska snorkla bland de snälla hajarna.hm.... La Jolla var riktigt mysigt och det krullade av surfare överallt. 
Stranden verkar vara ett samlingsställen för familjer för på många ställen såg man uppdukade bord under partytällt med tillhörande banderoll där det med stora bokstäver stod "welcome to....family reunoin party" Lite skillnad från hemma.

Vi hann se 3 bröllop denna dagen så det verkar vara populärt att gifta sig på stranden, lite kul att se faktiskt.

Dag 3 i San Diego började med molnigt väder så vi var och shoppade lite och sen åkte vi till Marias pappa och firade hans födelsedag. Han bor på ett hotellliknande komplex där man måste vara 55+ för att bo och det var verkligen fint med stor pool och allt. Där i trädgården hade vi grillparty med massa vänner och släkt till Maria och hennes pappa. Smakade riktig glasyrtårta för första gången och den var faktiskt riktigt god, alltså inte bara fin som man jämt trott. Efter denna kväll blev det Kentucky Fried chicken för kilarna och jordgubbar i massor till oss lite sundare :)




Pricken längst bort är Mattias och den andra är Philip



Mattis spurtar upp för den sista backen. Konditionen var inte på topp iallafall.



Philip segar sig tillbaka



Blandning  mellan Californien och Maxico kanske?



Bergen innan vi kommer till San Diego såg ut som stenkross



En jättemysig outoet precis öster om San Diego. indian inspirerat och exotiskt uppbyggt med fina växter och vattenfall.



vårt nya boende



höga klippor ute vid kusten där dom åker... se nästa bild




Den enda stranden som jag sett i Californien som inte har vågor. Här simmar det sälar tillsammans med  människor.








god lunchmacka med vitlöksdressing, massor av kalkon och sallad mm




vad har hänt med dessa träd? har det blåst eller?



Efter shopping blev det lite fruktshakes och pretzels 



Tårtor från kalaset







Fruktbukett istället för blomma



Två glada killar färdiga att äta nattamat. Kyckling från Kentucky Fried Chicken.


Kommentarer
Postat av: Cattis

Härligt att se killarna så lyckliga över lite nattamat! Det gäller att ni ställer om termostaten fö här har vi mest regn och 15 grader just nu...så kul att följa er. Hälsa Maria och gänget !

2011-06-21 @ 19:49:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0