Vi lämnar Los Angeles

Vi lyckades pricka in rätt tid att lämna stan för att slippa hamna i timslånga bilköer och vi valde också en perfekt freeway som tog oss raka vägen de 40 milen till Las Vegas. Innan vi lämnade våran hotelgata så hann vi se skymten av en filminspelning men det fanns inget tillfälle o stanna så vi får hoppas att det blir något annat tillfälle för det.

Halvvägs till LV så stannade vi i Bastow på en stor outlet och shoppade lite kläder och skor. Lite skräpmat blev det här också... igen.....

Man märker fort hur naturen ändrar sig när man kommit ur Los A. Ganska fort försvinner alla hus och man kör igenom stora berg som ser ut som mjuka kullar men dom är nog inte så mjuka för det mesta av det "mjuka" är torrt gräs.
Mer ökenlikt blir det ju längre bort man kommer och sen helt plötsligt så dyker Las vegas upp från ingenstans.

Vi blev väl  framlotsade av våran gps och kom tillslut fram till vårat hotel MGM som ligger perfekt på stripen. Att hotellet skulle vara stort visste jag men inte så här stort. Det är världens näst största hotel och bara det säger allt. Man måste följa skyltar för att kunna ta sig från A till B och fastän man oftast tar isg till samma platser så lyckas man ändå alltid gå vilse.

Vi låg en stund vid det enorma poolområdet igår och lyckades få årets första solbränna och den var inte brun utan grisrosa. Får nog smörja in oss lite bättre. Det finns en relaxpool som sträcker sig runt en stor del av området som är som en enda lång bana som man ligger i och följer med strömmen. det finns ingen chans att kunna ta sig en ynka meter åt andra håller för strömmen är så stark. Gott är det att ligga där och bara flyta med.

På kvällarna är vi ute och går på den något galna stripen. Mycket folk är det i rörelse och mycket uppträdande folk står överallt och visar upp sig. De enorma hotellen som är som egna städer är en upplevelse att gå in i.
Hotellet New York som betår av en massa skyskrapor och även Manhattan bridge och frihetsgudinnan, fast i lite mindre format än orginalet  :)Paris Paris som är ett stort Eifelltorn och mycket mycket mer,det går inte att beskriva

första Las vegas frukosten igår intogs på ett mysigt mexikansk ställe. Äggröra med bacon,stekt potatis och tortillaskal. 3,95 dollar.  hyffsat pris.
Middagen igår åt vi på hotellet och det var en enorm buffe som hade precis allt. Skaldjur, sushi, kött, fisk, pizza, tacos och mycket mycket annat. efterrätts buffen hade bakverk i miniatyrer i mängder och det var svårt att inte plocka på sig. Det är nästan jobbigt att äta på såna här ställen för man vill testa allt. Mätta begav vi oss en ut på stripen och gick i över 4 timmar.




Nu lämnar vi LA




något torra landskap ca 10 mil från Los Angeles 




Enormt god hamburgare på ett ställe som heter IN-N-OUT som endast har en sorts hamburgare och där bara storleken kan varieras. En kedja som finns överallt som borde testas



Dags att åka efter lite shopping och mat




och detta uttalas???




Hotellet New York New York nattetid




New York på dagtid med bergbanan osm slingrar runt och igenom hotelllet




Ett helt nytt hotellkomples som inte fanns där när vi var här senast för 4 år sedan. det byggs nytt hela tiden och det ena ska bräcka det andra. lägg märket till de skeva byggnaderna som är grönt och blått. Lutande tornen i Las Vegas kanske?



en gågata inne på New Y hotellet



vinst på en 25 cent maskin men ingen vinst för oss tyvärr




en del av stripen




bara en liten del av det som bjöds som efterrätt på buffen


Kommentarer
Postat av: Anki

Åhh vad det är roligt att läsa och se bilderna när man känner igen sig....

MGM, där bodde vi också sist vi var I Las Vegas eller som Frida säger "på det stora gröna hotellet i Las Vegas".

In and out burger verkar vara något som bara finns i Californien-trakterna men för ett par månader sedan så öppnade den första In and Out här i Dallas. Har ännu inte testat den.

2011-06-17 @ 05:49:10
Postat av: Anki

Åhh vad roligt det är att läsa och se bilderna från ställen som vi själva har upplevt!

MGM bodde vi också på sist vi var i Las Vegas, eller som Frida säger "det stora gröna hotellet som är störst i världen"

In and out burger hörde jag först talas om i samband med vår resa till Californien, då fanns det inte här i Dallas. Verkar vara en populär kedja. För ett par månader sedan kom kedjan även hit men jag har inte hunnit testa ännu. Är det värt ett besök?

2011-06-17 @ 05:53:22
Postat av: Annika

Kul att läsa att du följer min lilla blogg. Riktigt kul att skriva och sen ha som minne precis som du skrev tidigare i din blogg. Ang burgaren så är den väl värt ett besök, men skippa pommesen för dom är inte så goda.

2011-06-17 @ 07:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0