Yuma

Lämnade Sedona imorse och styrde bilen mot Jerome, en gammal by högt upp i berget som verkar leva kvar i sent 1800 tal. Allt är gammalt och mysigt men det fanns inte så mycket att göra så vi stannade bara en liten stund och gav oss iväg söderut.
Vägen som gick längs mexikanska gränsen mot San Diego var inte så händelserik så det blev mest att vi körde på. De höga kaktusarna dök upp till min förtjusning och sen blev det mest fält med oilka odlingar (mindre kul att titta på) men majsfälten såg lockande ut. Det blev varmare och varmare och tillslut var temperaturen uppe i 42 grader. Vi bokade ett hotel igår på nätet som ligger i Yuma 30 mil från San Diego och det visade sig vara hur fint som helst. Lååångt ifrån motelstuket utan riktigt lyxigt. ( 450 kr för oss alla 4 inkl frukost). Vi trotsade hettan och la oss vid poolen och badade och det var riktigt gott.
På kvällen gick vi ut och åt på ett steakhouse och det var fortfarande lika varmt ute, Vindarna var som om nån blåste på oss med en fön men klimatet är väldigt torrt så det är ändå inte så jobbigt som man kan tro.
Läste lite om Yuma på nätet och det står att stället har mest soltimmar i världen (fråga mig inte varför)

I morgon fortsätter vi de sista milen mot San Diego och om vi inte har helt fel så kommer vi köra igenm ett område med sanddynor först så vi får väl ta en liten promenad i sanden också. lite shopping på en outlet innan San Diego får vi nog också klämma in. 


                                                         


Jerome med sina gamla butiker




Jerome från avstånd med sin bokstav J uppe på berget. Man fick en känsla av att vara i alperna när man körde här på de smala serpentinvägarna.




De efterlängtade westernfilms kaktusarna



majsfält



poolen på vårat hotell.



Vårat rum. Man får en känsla att det är såna där speglar som finns i förhörsrum där nån sitter bakom och tittar.




Sallad som jag åt nu ikväll. jättegod friterad ost....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0